Fakta om Svenska Specimentävlingen

Enligt uppgifter så har tävlingen funnits sedan 1979. Den startades då av Fiskejournalen och på den tiden hette tävlingen Specimentävlingen.
I slutet av 90-talet ändrade tävlingen sitt namn till Svenska Specimentävlingen och styrdes från och med det av olika privatpersoner. Dom senaste 10 åren av Max Lösche fram till och med 2020.
Från 2021 så driver nu Svante Otter tävlingen.
Bilden visar hur man anmälde fisken i början av 2000, en nostalgisk blankett, det har hänt lite sedan dess men det hade sin charm med blanketten.

Fångstrapportering

När du fått dina drömfiskar så anmäler du dom via rapportera fångst knappen ovan. Ju fler och större fiskar du fångar desto större är chansen för dig eller ditt lag till en riktig topplacering i tävlingen. Eller så vill du kanske bara tävla mot dig själv och försöka slå dina egna rekord eller nå ett speciellt mål oavsett mål är alla välkomna att anmäla.
Önskar alla ett riktigt skitfiske med många stora fiskar.

Resultatlistor

Är du nyfiken på aktuell ställning i lagtävlingen eller den individuella tävlingen eller kanske bara nyfiken på att kolla in alla fina fångster i tävlingen så klickar du på knappen ovan.
För att se information om vart fiskarna är fångade så måste man vara medlem, men övriga uppgifter och bilderna på fiskarna kan alla se oavsett om du är inloggad eller inte.
Så in och spana på ställningen och alla anmälda fiskar.

Hall Of Fame

I hall of fame hittar du dom största och mest spektakulära fiskarna av olika arter som är fångade genom tiderna i Svenskan Specimentävlingen. In och kolla listorna över riktiga gigantiska fiskar som många drömmer om att fånga men är få förunnat.

Arkivet

I arkivet kan du hitta resultatlistor och slutlistor från år 2000 och framåt. In och kolla spännande fiskar från mer än 20 år tillbaka och se vilka vatten som va heta och vart dom riktigt stora fångades förr i tiden.

Regler

Under regler hitta ni all nödvändig information angående tävlingens regler, vilka arter som är med och hur stora lagen får vara osv. In och läs så ni har koll på allt så slipper ni strul vid anmälan av fiskar etc.

Anmälan till tävlingen

I Svenska Specimentävlingen kan du tävla både i lag och individuellt.
För att delta i svenska specimentävlingen behöver du vara medlem på hemsidan och betalat in deltagaravgiften, vill du bara vara medlem så är det kostnadsfritt.
Det kostar 100 kronor per person och tävlingsår att delta i tävlingen.
Uppge namn och om du ska tävla i ett lag eller bara individuellt när du betalar in avgiften, ska du tävla i ett lag ange lagets namn.
Välj någon av betalningsalternativen.

Betalningsalternativ

SEB
Clearingnummer: 5206
Bankkonto: 52060025672

Swish
Nummer: 0736168801
Mottagare/kassör: Svante Otter

Kontaktuppgifter till tävlingsledningen
Svante Otter
Telefon: 0736168801
Mail: specimen.svenskan@gmail.com

Samarbetspartners